Konya Şubesinden Panel
Şube Başkanımız Murat AKBULUT’un konuşma metni aşağıdadır.
Sayın Rektörüm, Sayın Vekillerim, Sayın Tarım İl Müdürüm, Sayın dekanım ve hocalarım, Sayın Borsa Başkanım Sayın ZMO başkanım, Sayın Ziraat Odaları Başkanlarım, Sayın Birlik Başkanlarım, çok değerli meslektaşlarım, basın mensuplarımız, hanımefendiler beyefendiler…
Tarımsal Öğrenimin 171. Kuruluş Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen panelimize hepiniz hoş geldiniz. Mesleğimiz adına şenlik sayılan bu haftada ve günde bu güzel birlikteliğe vesile olduğunuz için Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliğimiz ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kış gününde yaşına rağmen bizleri kırmayarak aramızda bulunan Birliğimizin ve odamızın en eski üyelerinden Tarım Orman Bakanlığı eski müsteşarımız ve eski vekilimiz Sayın Ramazan Tekeli beyefendiye saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Değerli meslektaşlarım, değerli misafirler; Malumunuz Tarım ve Tarımsal Ticaretin önemi Dünyadaki ve Ülkemizdeki nüfus artışına paralel olarak her geçen gün daha da artmaktadır. Çok yakın bir gelecekte gıda ihtiyacının iki katını geçeceği aşikardır. Bu sebeple Ziraat Mühendisleri olarak bizlerin omzundaki yük, diğer meslek camialarına göre en ağır olandır. Bizler hepimiz birer ecdat adayıyız. Nasıl ki ecdadımız bize bu toprakları bırakmış ise, bizlerde bizden sonra gelecek torunlarımıza aynen emaneti aktarmak zorundayız. Bu tabi ki bütün meslek camialarının ve bütün ülkenin görevidir.
Ancak Ziraat Mühendisi olarak bizlerin aktarılacak bu toprakların onlara yetebilmesi adına gereken önlemleri almak gibi de bir sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu noktada Toprak su muhafaza çalışmaları, çorak toprakların ıslahı, teraslama, göletler, yeraltı sularının kontrolü, sulama metotlarının modernizasyonu, çölleşen alanların kontrol altına alınması gibi tarımsal alanlar üzerindeki görevlerimiz yanı sıra, verimi artırarak maliyetlerin düşürülmesi adına tohumculuk ve bitki besleme üzerine de çalışmalarımıza her geçen gün artırarak devam etmemiz gerekmektedir. Tarımsal Öğretim ve Ziraat Mühendisliği uluslararası önem ve öncelik kazanmaktadır. Bu görevleri başarabilmek ve ecdatlık görevimizi yerine getirerek yarınlarımıza eserler bırakabilmek için çimentoya, kuma ve suya ihtiyacımız vardır. Bu işte su görevini çeliğe verilen su misali öğretimi üslenen fakültelerimiz ve hocalarımız üstlenmiş bulunmaktadır. Kumu ise Ziraat Mühendislerimiz, çiftçilerimiz ve örgütlenmeleri oluşturmuştur.
Ancak arkadaşlar bu işte asıl lazım olan çimento her zaman eksik kalmaktadır. Bu eksik kalan çimento ise DOSTLUK VE BİRLİKTİR. Siyasetçilerimizle, odalarımızla, borsamızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Özel Sektörümüzle, Tüm Ziraat Mühendislerimizle ve Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları ile her zaman birlik içerisinde olmamız halinde, işte o zaman başarı kendiliğinden gelecektir.
Tam bu noktada, bu birlikteliğin önemini bilen ve her zaman desteğini esirgemeyen başta Bayram Sade hocamız nezdinde tüm hocalarımıza, birlikteliğe öncülük eden Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanımız Celil Çalış beyefendiye ve yönetimine, Sayın İl Müdürümüz Seyfettin Baydar beyefendiye, oda ve birlik başkanlarımıza ve tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Tarımsal Öğretimimizin 171. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.
Haberin fotoğraflarını aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz…