Ali GÜNGÖR BAŞKANA VEDA
İnandığı davası uğruna, hayatının sonuna kadar mücadele eden, Dünya malına, makam ve mevkilere tamah etmeyen Ali Güngör’ün herkese örnek olmasını temenni ediyoruz.
Ziraat Mühendisliği Mesleğinde ve ülkemiz siyasetinde önemli görevlerde bulunmuş olan dava adamı Sayın Ali GÜNGÖR’ün kısa özgeçmişi kendi kaleminden aşağıda verilmiştir.
1950 de Tarsus-Meşelik Köyü’nde (eski ismi Şamlar) doğdum. İlkokulu köyümde bitirdikten sonra orta ve lise öğrenimimi Tarsus Lisesi’nde tamamladım. Takiben A.Ü.Ziraat Fakültesi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum ve uzun yıllar Tarım Bakanlığı’nda değişik görevlerde bulundum.
Siyasi geçmişim bakımından A.Ü.Ziraat Fakültesi’ne kaydımı yaptırdığım 1967 yılını başlangıç olarak söylemek mümkün. Zira üniversiteye adım attığımız ilk günde kendimizi yoğun bir komünist ideoloji kampanyasının içerisinde bulduk. Türk Milletinin ve insanlığın hayrına olmadığına inandığımız bu ortam içerisinde Türkiye’nin geri kalmışlıktan kurtarılması, bağımsız, hür ve aynı zamanda çağdaş medeniyetlerin en ilerisinde yer alabilmesinin çarelerinin arayışı bizi Ülkü Ocakları’nı kurmaya yöneltti.
Ne komünist ne de kapitalist-liberalist sistem Türk Milletinin yapısına uygun değildi. Türk’e has bir sistemi, üçüncü yolu bulmak gerekiyordu. Bu yol Ziya Gökalp – Atatürk, H.Nihal Atsız, Necip Fazıl Kısakürek, Peyami Safa, Serdengeçti, Osman Turan Arvasi, Erol Güngör çizgisinde Rahmetli Dündar Taşer ve Alparslan Türkeş’in geliştirdiği Milliyetçi Türkiye yolu idi ve bunun için vatansever gençlerin Türkiye’nin meselelerine sahip çıkması gerekiyordu. İşte Ülkü Ocakları bu sahip çıkışın adı oldu.
Daha sonraki yıllarda 1974 de MHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptım. Ülkücü-Teknik Elemanlar Derneğinin Genel Sekreterliği, Genel Başkan Yardımcılığı, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundum. 1980 İhtilali ile birlikte rahmetli Türkeş’e ve MHP yöneticilerinin tutuklanmaları üzerine Devlet Memurluğu görevinden istifa ederek Milliyetçi ülkücü Hareketin dayanışmasını ve direnişini organize etmek çalışmalarının yürütücüsü oldum. Bu arada Sözcü, Bakış ve Hamle gibi haftalık dergilerin çıkarılmasını organize ettim. Siyasi parti çalışmalarına izin verilmesi üzerinize MÇP’nin Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak Partiyi 1987 seçimlerine hazırladık. Rahmetli Türkeş’in siyasi yasaklarının kalkması üzerine partiyi Genel Başkan Vekili sıfatıyla Kongreye götürerek Genel Başkanlığı rahmetli Başbuğ Türkeş’e devretmenin mutluluğunu yaşadım. 1969, 1973, 1977 seçimlerinde partinin güney illerinde seçim koordinatörü olarak görev yaptım. 1987, 1995 ve 1999 seçimlerinde İçel’den Milletvekili adayı oldum. 18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde Mersin ilinden MHP Milletvekili seçildim.
Meclis kürsüsünde adı Şartla Salıverilme olan, esasında genel af kanunuyla ilgili şahsi düşüncelerimi ifade etmek üzere yaptığım bir konuşma sebebiyle partiden ihraç edildim.
İhraçtan sonra iki yıla yakın bir süre bağımsız olarak milletvekilliği görevimi sürdürdüm. Kasım 2002 Milletvekilliği seçimlerine de Bağımsız Aday olarak katıldım.
Halen inançlarım doğrultusunda yapılmasının gerekli olduğunu düşündüğüm çalışmaları Ankara’da arkadaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz Türk Kardeşlik Merkezi isimli dernek çatısı altında sürdürme gayreti içindeyim. www.tkm.org.tr